Tinnitus of oorsuizen

Acupunctuur helpt tegen tinnitus of oorsuizen. De reguliere geneeskunde heeft nog geen oplossing. Acupunctuur kan verzachten.

Acupunctuur Caren Wijnheijmer Enschede

Oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, is een veel voorkomende klacht. Het continu horen van een pieptoon of ruis kan een enorme impact hebben op het dagelijks leven. De reguliere geneeskunde heeft nog geen oplossing voor deze aandoening. Mensen krijgen veelal het advies ‘er mee te leren leven’.

Acupunctuur helpt tegen tinnitus of oorsuizen

De acupunctuur biedt zeker goede mogelijkheden bij deze problematiek. De acupuncturist zal altijd op zoek gaan naar de oorzaak van het oorsuizen. Die kan liggen in een langdurige overbelasting van de oren door werk (musici, fabriek), een chronische heftige verkoudheid, langdurig slaapgebrek of langdurige stress. De acupuncturist zal vervolgens aandacht hebben voor de energieblokkades die dit teweeg hebben gebracht. De behandeling zal dan ook gericht zijn op het stimuleren van de vrije doorstroming van energie en bloed van en naar het hoofd in samenhang met de betrokken orgaansystemen. Bovendien is voeden van energie tekorten in het lichaam van belang om tot een goed resultaat te komen. 

Heeft u vragen over de mogelijkheden van acupunctuur?

Bel Caren Wijnheijmer op nummer 06 36482913 of mail naar caren@acupunctuurwijnheijmer.nl