Menstruatie

Acupunctuur kan menstruatieklachten verhelpen door het reguleren van de cyclussen en het in balans brengen van de hormoonhuishouding.

acupunctuur bij menstruatieklachten

De menstruele cyclus zorgt bij veel vrouwen maandelijks voor veel ongemak. Hoofdpijn, buikpijn, abnormaal bloedverlies (onregelmatig, te veel of te weinig), stemmingswisselingen en pijnlijke borsten zijn voorbeelden van vaak voorkomende klachten. Soms zijn deze zo heftig, dat het haar dagelijks functioneren belemmert. Vaak wordt gedacht dat menstruatieklachten ‘erbij’ horen. Het tegendeel is echter waar.

Acupunctuur kan effectief worden ingezet om menstruatieklachten te verhelpen. De focus van de behandeling zal gericht zijn op het reguleren van de cyclus, door het stimuleren van de vrije stroom van energie en bloed in de buik en de geest. Het goed in balans brengen van de hormoonhuishouding speelt daarbij een belangrijke rol. Na een aantal behandelingen, keert bij veel vrouwen de regelmaat in de cyclus terug en verminderen de klachten rondom de menstruatie

Heeft u vragen over de mogelijkheden van acupunctuur?

Bel Caren Wijnheijmer op nummer 06 36482913 of mail naar caren@acupunctuurwijnheijmer.nl